14 September 2010

Ceremonialize Shawwal

Guess it's not too late to wish Selamat Hari Raya Aidilfitri.It's 4th of shawwal and of cos it's ain't no late!

This is just a brief update on how I celebrated Eid with my family this year.Things happened just like past years where everybody will wake up early in the morning to settle things up like the meals;rendang,ketupat,nasi impit,so on and so forth. My sister was busy with her undone baju kurung cos she was busy sewing someone else's clothes before raya.hah amik kau,orang dah siap kau baru terhegeh-hegeh nak jahit baju.pastu mula la nak menggelabah.Masa ini la jugak semua orang akan berebut untuk menggunakan bilik air di tingkat atas kerana semua orang malas untuk turun dan memanjat tangga dari tingkat bawah.haihh pemalas betul.


Before going for the Hari Raya prayer,we would grab something into our tummy.dah  sebulan tak breakfast kan and it's sunnah btw kan?? For this year,we had a must have meal during raya which is rendang or else like my brother said; we would never feel the soul of eid without rendang.I pretty agree with him though ;)
Another is,nasi bukhari,seriously I have no idea what kind of nasi is this.janji masuk perut kenyang.lmao.

After stuffing our stomach with all those breakfast,we walked together to the surau wearing our best outfits;baju melayu.After the prayer we gathered at the living hall for the sesi bermaafan amongst my family members.masa ni la keluar ayat bunga-bunga masa salam dengan mak dan ayah.haha.masa ni la nak kenang balik dosa yang berbakul-bakul tuh.wawawa..

Selesai sudah bersalam-salaman dan bermaaf-maafan,tibalah masa untuk mengabil foto keluarga untuk dikenang di hari tua nanti.dah selesai tu barula bergerak ke rumah saudara-mara untuk mengziarahi dan mengutip duit raya sebanyak yang mampu.ishh gila tak tahu malu.rezeki jangan ditolak kan?haha.aktiviti mengziarahi saudara mara terdekat berakhir sekitar waktu malam.agak seronok kerana masa ni la aku baru mahu kenal saudara yang aku belum penah kenal dan jumpa.heh
mi familia

Basically,I just celebrated eid on the first two days only.On the 2nd day,I started to have my own ride to go to some of my friends' places.Some invited me for open their house.the best part of this raya is,I got the chance to meet my best friend,Nani before she's leaving Malaysia to pursue her study in UK.agak iri hati disitu ya.lol.Then, I continued my journey to fetch Idan in machang to go to terengganu,to visit hazman's place and faris' place.for the record,that was the farthest place i went for hari raya from my hometown for the first time in my life alone.it was great to see how folks from the other state celebrate their raya in their kampung.I got back around 1.00 a.m in the morning.what an exhausting day.jalan tak hengat dunia.


Raya pada tahun ini agak menyeronokkan walaupun kutipan duit raya kurang memberangsangkan.sudah penat untuk berusaha dengan lebih gigih.lol


Despite all the mistakes we have done,this is the best moment to forgive each others wrongdoings.


keluargaku






p/s;lack of ideas.banyak merepek.

No comments:

Post a Comment